אז איך מטפלים בצמחי אויר?


 הם הגיעו! אחרי שפרקתם את הצמחים מהקופסה ולקחתם לכם מספיק זמן להתפעל מהיופי הייחודי שלהם ואולי גם לתת להם שמות, הגיע הזמן לאמבטיה או יותר נכון השרייה טובה בקערת מים רצוי מסוננים למשך כ-חצי שעה - שעה .
לאחר מכן יש לנער בעדינות את הצמחים בכדי להסיר את עודפי המים ולהניח במקום מואר  ומאוורר  לייבוש . 

תאורה

יש למקם את צמחי אוויר במקום בו הם יקבלו אור בהיר  - זאת אומרת ללא שמש ישירה!  או בתאורת בית / משרד , שמש ישירה בבוקר או בערב זה בסדר גמור , אך יותר מכמה שעות של שמש חמה יחסלו את צמחי האויר החמודים שלכם  . כלל אצבע - ככל שהצמח ירוק יותר העמידות שלו בפני אור שמש היא נמוכה וככל שהצמח בהיר יותר (לעיתים כסוף ) עמידותו לאור חזק גבוהה יותר.
image alt

לחות ומים

צמחי אוויר חיים מהאוויר, נכון ? אה, לא ! נכון  שצמחי אוויר אינם צריכים אדמה , אך הם בהחלט צריכים השקייה . חלק מהצמחים יכולים לשרוד לתקופות בצורת ארוכות, אך הם לא יצמחו או ישגשגו ובסופו של דבר ימותו ללא השקייה נכונה . עקבו אחר ההוראות מטה על איך להשקות את צמחי האויר באופן הטוב ביותר וכך הם יישארו  בריאים ושלמים לאורך זמן רב .
אל דאגה החדשות הטובות הן שצמחים אלה סלחניים מאוד , לא כדאי להילחץ מהוראות הטיפול ובהחלט אין צורך להשיג בייביסיטר כשאתם יוצאים לחופשה.

 שיטות השקייה , מתי להשקות את הצמחים ואיכות מי ההשקיה


ישנן שתי שיטות השקייה, השיטה  הראשונה היא השרייה או אמבטיה  והיא גם לדעתנו השיטה האפקטיבית ביותר .  אנו ממליצים להשרות את הצמחים למשך  למשך 30-60  דקות אחת לשבוע. אפשר להשתמש בקערה, בכיור או אפילו באמבטיה אם יש לכם מלאי גדול של צמחי אויר . לאחר המקלחת או האמבטיה, יש לנער את הצמחים בעדינות כדי להסיר עודפי מים מבסיס העלים ולמקם במקום עם מספיק זרימת אוויר לייבוש של כמה שעות רצוי מאוד ייבוש מלא של הצמחים עד כ 4 שעות לאחר ההשקייה בכדי למנוע ריקבון.
בימי הקיץ החמים יתכן מאוד שהצמחים יצטרכו הרטבה קלה בין  השקייה להשקייה , אפשר לערפל אותם עם שפריצר .


אם הצמח בפריחה יש לשטוף בעדינות ולא להשרות או לשטוף את גבעול הפריחה או את הפרחים. אם אתם בוחרים בהשרייה אז ייתכן ותספיק לכם השרייה אחת לשבוע , אבל אם אתם נמצאים באקלים יבש וחם או בימי הקיץ החמים , יהיה צורך באמבטיה  ובנוסף ערפול בשפריצר  לתגבור ההשקיה.

צמחי אויר נותנים סימנים , שימו לב אליהם -  כשהם רוויים במים עלי הצמח נוקשים וקריספיים מכייון שהם מלאים במים ואם הם צמאים העלים יהיו רכים וגמישים יותר . כשהעלים מקומטים או מסתלסלים פנימה זה גם יכול להיות סימן להתייבשות.

שימו לב ! מה שמייחד את צמחי האויר משאר הצמחים הן השערות לבנות ומיקרוסקופיות שמכסות את עלי הצמח, שערות אלו נקראות ״טריכומות״  והן חלק בלתי נפרד מהצמח , אין להסיר אותן וככל שהן צפופות ולבנות יותר הצמח בריא יותר - אין לטעות ולחשוב שמדובר בעובש או ריקבון.

אופציית ההשקיה השנייה היא ריסוס/ערפול הצמח באמצעות שפריצר או שטיפה מתחת לברז/צינור  ייתכן ותצטרכו לעשות זאת כפעמיים שלוש בשבוע בקיץ  או פעמים בודדות בשבוע בעונות המעבר ובחורף. שימו לב כשאתם מערפלים את הצמח יש להתיז עליו כמות משמעותית של מים עד שהצמח מטפטף - אל תחסכו!

שימו לב, אלו הם כללי אצבע בלבד וההוראות טיפול משתנות בהתאם להיכן אתם גרים , מיקום הצמח , וזן הצמח. צמחים כמו זירוגרפיקה וטקטורום וצמחים שיש להם הרבה שערות כסופות על העלים לא יאהבו אמבטיה ויעדיפו התזה בשפריצר.

איכות המים -  איכות המים היא חשובה ביותר! במי השתייה שלנו יש כלור ואבנית וקלציום מה שיכול לגרום לאורך זמן בנזק לעלי הצמח וביכולת שלו לספוג את המים דרך העלים! אז רצוי מאוד להשתמש במים מסוננים כמו  תמי 4 , מי אוסמוזה ( רצוי לערבב מעט מי ברז עם מי האסמוזה) / מי גשם , מים מינרלים וכו.
מים מזוקקים יהרגו את צמחי האויר שלכם.
אפשרות נוספת היא למלא מי ברז בקערה ולחכות כחצי שעה שהכלור יתמוסס ורק אז לטבול את צמחי האויר שלכם.


אנו ממליצים מאוד להשתמש בדשן - דשן הוא אוכל וכמו שאחנו בני האדם לא יכולים כמה להסתדר כמה שעות בלי אוכל כך גם הצמחים. אפשר לדשן אחת לשבוע/שבועיים עם דשן סחלבים במינון נמוך או דשן מיוחד לברומליים , יש לשים לב שבדשן אין אוריאה urea .
אנו ממליצים מאוד על הדשן שלנו שפותח בעזרת אגרונומים מקצועיים המיועד לצמחי אויר ! הדשן מגיע בתמיסה מוכנה לשימוש ואין צורך למהול או להכין פשוט להתיז על הצמחים תוכלו למצוא את הדשן בדף מוצרים נלווים . או כאן  http://shorturl.at/qDGZ1

טמפרטורה ומיקום הצמחים


צמחי אוויר ישגשגו באקלים חם ולח בבית או מחוצה לו , טווח טמפ טוב הוא 10-32 מעלות צלזיוס . 
כמו רוב צמחי הבית, ניתן להוציא  אותם החוצה למרפסת או לפאטיו והם ישמחו מאוד בחוץ , רק אל תחשפו  אותם לטמפרטורות גבוהות מאוד או לשמש ישירה 
ויש להמנע מלהציב את הצמחים בחוץ כשצפוייה קרה או מזג אויר קיצוני מתחת ל 5 מעלות . .
באקלים חם ויבש כמו בערבה יש להשקות לפחות פעמיים בשבוע ולערפל מידי יום בכמה התזות של מים.ֿ

טיפוח ואסתטיקה

כל אחד צריך טיפוח קטן מדי פעם ! זה לגמרי נורמאלי שכמה מהעלים התחתונים של הצמח  מתייבשים כאשר הצמח גדל או מתאקלם בסביבה חדשה.
ניתן לתלוש בעדינות את העלים היבשים מהצמח. אם קצות העלים התייבשו , תוכלו לקצוץ עם מספריים את הקצה המיובש (נסו לקצץ בזווית כדי להשאיר קצה מחודד למראה טבעי)  כנל לגבי לשורשי הצמח אין מה לחשוש מלהוריד אותם כפי שהבנתן צמחי אויר אינם ניזונים מהשורשים
ומעבר לזה אל תדאגו לפגוע בצמח הם לא כאלה עדינים כמו שאתם חושבים. :-)


מעגל החיים של צמחי האויר - שלב הפריחה


טילנדסיה שזהו שמם הבוטני של צמחי האויר הם צמחים החיים בדרך כלל מספר שנים רבות. רוב האנשים לא יודעים שהפריחה קורית רק פעם אחת בלבד במהלך חייהם. הפריחות הן צבעוניות מרשימות ולעיתים עוצרות נשימה. תקופת הפריחה תארך מספר ימים עד חודשים רבים תלוי בזן הצמח .  מינים שונים פורחים בזמנים שונים, תלוי גם בטיפולם ובסביבתם. צמח ככל הנראה יפרח מתישהו בין סוף החורף לאמצע הקיץ.
אחד הדברים שאני אוהב במיוחד בצמחי האויר זה שרוב צמחי האויר לקראת פריחה משנים את צבעם, מסמיקים ומאדימים בכדי למשוך אל הצמח מאביקים כמו דבורים ויונקי דבש.
שינוי צבע הצמח בשילוב עם הפריחות המהממות הן מה שמייחד את צמחי האויר והציפייה לפריחה שבאה לאחר זמן רב לגמרי שווה את ההמתנה!

גורים (ייחורים) או באנגלית  Pups

אז מה שאתה אומר בעצם זה שהפריחה מסמלת את ״סוף״ הצמח ? 
לא בדיוק . 
בערך בזמן פריחתו של הצמח או אחרי הם יצמיחו ייחורים  או "גורים".
תוכלו להבחין שלגורים יש בסיס נפרד וברור משלהם, המבדיל אותם מהעלים האחרים של צמח האם.
לאחר שהגור מגיע לפחות לשליש מגודל צמח האם, ניתן להסיר את הגור על ידי משיכתו בעדינות הרחק מההורה. החזיקו את הצמח ההורה ואת הגור בבסיסו וסובבו בעדינות בתנועה כלפי מטה.
אתם יכולים גם לחתוך את הצמחים בנפרד באמצעות סכין יפנית נקייה, החיתוך צריך להתבצע כמה שיותר קרוב לגזע הגור.
כל גור ישחזר את מחזור החיים על ידי גדילה לצמח הורה, פריחה וייצור גורים משלו.
לא חייבים להפריד את הגורים מצמח האם , צמחי אויר יכולים לגדול לגושים כדוריים אם הגורים נשארים לצמוח על צמח האם . זהו כמובן תהליך שלוקח שנים אך הוא מדהים ביותר! 
ניתן ליצור גושים גם באמצעות חיווט של צמחים מרובים יחד, מכיוון שהם יתחילו לגדול זה על זה וסביב עצמם .

קיבוע הצמחים על אובייקטים 

מה שמייחד צמחי אוויר משאר צמחי הבית זה בכך שהם אינם דורשים אדמה כדי לגדול ולפרוח , הם יכולים להיות מעוגנים  כמעט על כל משטח אחר לתצוגה. אנו ממליצים להשתמש בבסיס הצמח כאזור העגינה . דבקים כמו E-6000,  או אקדח דבק חם יעבדו נהדר , כמו גם חוט דיג או כל חוט ברזל . בבחירת משטח ההרכבה שלכם, זכרו שיש להשקות את הצמח אז יש לבחור משטח עגינה עמיד למים .

הצלחה וגם כישלון הם חלק מהמסע בגידול הצמחים המיוחדים הללו וזה גם כל הקסם בגינון וכל גידול מסויים . שמעתי כבר על מקרים שאנשים טיפלו בצמחים שלהם במסירות רבה במשך שנים עד שפעם אחת יצאו לחופשה בת 10 ימים והצמח מת ולחלופין אנשים שלא השקו את הצמח שלהם כחצי שנה והוא שגשג ואפילו פרח. יש לעיתים דברים נסתרים מהעין שלנו ושאי אפשר להסביר מדעית.  תהנו מהדרך ואל תפחדו לעשות טעויות. מקווה שתתאהבו בצמחים כמו שאני התאהבתי בהם . 
בהצלחה  :-)

 

חשוב שתדעו

בכל קניה באתר אתם נהנים מההטבות הבאות

משלוח מהיר

מחירים נמוכים בשוק

אחריות

x

#{title}

#{text}

#{price}